Cum se poate integra în mod eficient sistemul de stocare a energiei în sistemele fotovoltaice existente?

Integrarea sistemelor fotovoltaice cu cele de stocare a energiei este o soluție pentru care optează mulți investitori. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece face posibilă colectarea surplusului de energie electrică produs și utilizarea sa în momentele de cerere maximă. Aflați ce trebuie să aveți în vedere atunci când conectați sistemul de stocare a energiei la un sistem solar existent, astfel încât întregul sistem să funcționeze bine împreună.

De unde se începe atunci când se conectează sistemele de stocare a energiei la o instalație solară?

Pentru a conecta sistemele fotovoltaice la cele de stocare a energiei, este necesar să se efectueze un audit energetic al instalației și al clădirii. Acest lucru vă va permite să determinați nevoile investitorului și să alegeți puterea și capacitatea dispozitivului. Acesta este un pas foarte important, deoarece determină dacă combinația de sistem de stocare și panouri fotovoltaice va putea stoca surplusul de energie și îl va utiliza în mod eficient.

Următorul pas este realizarea proiectării instalației împreună cu alegerea componentelor necesare pentru buna funcționare a acesteia. Trebuie să vă puneți de acord cu investitorul asupra celor mai importante aspecte, adică dacă sistemul de stocare a energiei:

  • va fi o sursă suplimentară de energie pentru toate echipamentele electrice sau doar pentru anumite aparate,
  • va servi ca sursă de alimentare de urgență în caz de întreruperi de curent sau de condiții meteorologice nefavorabile,
  • va funcționa cu o instalație conectată la o rețea comercială.

Pe această bază, va trebui să alegeți tipul de sistem de stocare, puterea și capacitatea sa și componentele specifice fără de care o astfel de conexiune nu își va îndeplini funcția.

Componentele necesare pentru a conecta sistemul de stocare a energiei la o instalație solară existentă

Componentele necesare pentru a integra instalațiile fotovoltaice existente cu sistemele de stocare a energiei sunt, în principal, următoarele:

  • controlerul de încărcare – acesta este conceput pentru a preveni supraîncărcarea acumulatorului și refluxul de curent, precum și pentru a transmite informații precum nivelul de descărcare sau starea de funcționare,
  • invertorul – dacă invertorul nu operează simultan panourile și sistemul de stocare, sunt necesare două invertoare separate,
  • cablurile de curentAC și DC – cablurile utilizate pentru conectarea instalației la sistemul de stocare a energiei trebuie să îndeplinească cerințe specifice, cum ar fi rezistența la condiții meteorologice nefavorabile.

Atunci când planificați o instalație fotovoltaică împreună cu un investitor, merită să menționați posibilitatea de a utiliza un invertor hibrid, chiar dacă acesta nu intenționează inițial să utilizeze sisteme de stocare a energiei. În cazul în care acesta se răzgândește și dorește să îl conecteze la sistem, acest lucru va fi mult mai ușor. Cu un invertor hibrid, investitorul nu va trebui să suporte costurile asociate cu achiziționarea și instalarea unui invertor suplimentar.

Integrarea sistemelor fotovoltaice cu cele de stocare a energiei – rezumat

Conectarea unui sistem fotovoltaic la unul de stocare a energiei este posibilă și cu un sistem existent. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți componentele potrivite care vor funcționa cu panourile solare. Nu uitați să alegeți întotdeauna panouri și alte componente ale sistemului de cea mai bună calitate pentru a vă asigura că întreaga configurație va funcționa împreună și va fi cât mai eficientă posibil.

Materiale promoționale



Vezi și:
Photo of author

Luis

Lasă un comentariu